Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.
Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.
Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.
Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.
Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.
Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!
Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal, Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .
joi, 23 iulie 2009
Costul tot mai ridicat reduce anual consumul de carne
stabilite de producatorii straini si majorate de cheltuielile de transport si conversia leu-euro. De aceasta anomalie au profitat comerciantii de carne de porc ce au putut afisa preturi europene la calitati de multe ori inferioare. Avem probleme si la carnea de vita si la carnea de oaie, iar repercusiunile acestui deficit se reflecta, destul de dur
, in preturile de la raft.
Romania este integrata in piata europeana si, de voie, de nevoie, se misca in acelasi ritm cu aceasta si, de asemenea, suporta normele impuse pe piata comunitara. „Problema majora a Romaniei pe sectorul carnii de porc este vaccinarea impotriva pestei porcine clasice, fapt ce duce la imposibilitatea de a intra in competitie cu produsele romanesti pe pietele europene. Asociatia
Romana a Carnii (ARC) a facut un demers pentru o derogare de la aceasta interdictie, fapt ce a dus la anumite cerinte europene, adica utilizarea exclusiv a carnii europene in productia procesatorilor doritori sa vanda produse finite din carne pe piata europeana”, ne-a declarat Stefan Padure, reprezentantul ARC.
Pe de alta parte, pe langa fluctuatiile pretului la materie prima in moneda europeana, romanii trebuie sa suporte si conversia la moneda nationala. Astfel, am fost direct
afectati atat ce scumpirea euro, cat si de faptul ca, anul acesta, pe piata europeana, carnea de porc s-a scumpit cu peste o treime. Pretul la carcasa situat, la inceput de an, la un nivel de 1,62 euro pentru calitate peste 58% carne, a atins un maximum de 2,25 euro in luna august. „Dupa cum se vede, a fost o crestere de aproape 40%. Cresterea la nivel european a avut ca baza presiunea fermierilor (crescatorilor de porci) si lipsa efectivelor din piata europeana. Situatia a fost aceeasi ca si in anul 2007, dar ecartul dintre cele doua grafice de pret
a fost de 25% (maximul anului 2007 fiind de 1,8 euro)”, a explicat Stefan Padure, presedintele Asociatiei Romane a Carnii. Unicul avantaj al carnii din Romania este prospetimea, dat de achizitia comunitara din tari vecine, precum Ungaria.
Carne de vita din America Latina
La vita avem cam aceleasi probleme, nu exista exploatatii specializate pentru a avea, ca industriasi, parteneri de discutie, spun reprezentantii industriei de profil. Motivul este ca in ultimii ani s-au taiat foarte multe vite, acestea nefiind inlocuite cu altele. Ferma medie in Romania este de 2,3 animale, iar in aceste conditii este imposibil sa discuti de calitate si ritmicitatea aprovizionarii. In aceste conditii, a devenit un fapt comun ca retailerii si restaurantele din Romania sa faca comenzi specifice pentru piese din carne de vita din Argentina si Brazilia. Cat despre carnea de oaie, achizitia se face de pe continentul australian. „Piata carnii de oaie este putin diferita, din cauza exporturilor de animale vii catre tarile arabe. Produsele procesate din carne de oaie au un caracter sezonier, in perioada de Paste si toamna. In plus, crescatorii de oi nu pot oferi procesatorilor doar partile cerute de consumator (cotlete, pulpa) si atunci procesatorul roman, ca si cel european, apeleaza la marii producatori de oaie - Australia si Noua Zeelanda. De acolo se pot obtine cantitati si calitati de carne conform specificatiilor cerute, din unitati agreate, in conditii de siguranta si la preturi comparabile cu cele din Romania”, ne-a mai explicat reprezentantul ARC.
Preturile mari scad accesul la carne
Romania este printre codasele clasamentului privind consumul de carne in Uniunea Europeana, potrivit celor din industria de profil. Astfel, un roman mananca aproximativ 62 kg de carne pe an (fara peste), fata de un european din tarile membre EU-15, care consuma aproape 90 kg. „Cu privire la consumul de carne, daca in 2007 economia a «duduit» la nivel propagandistic, consumul de carne a coborat la 65,8 kg/an pe cap de locuitor. Pentru anul 2008, in cel mai optimist caz, luand in calcul si criza, vom ajunge probabil undeva la 60 kg consum net pe locuitor”, explica Stefan Padure. Situatia este si mai proasta daca luam in calcul prognozele Comisiei Europene privind evolutia pietei carnii, care arata ca pentru intervalul 2007-2014, consumul carnii de porc se va majora cu pana la 43,4 kg/cap de locuitor in 2014. Conform aceluiasi raport, consumul in zona EU-27 al carnii de pui va creste de la 23,2 kg anul trecut, la 24,5 kg in 2014. In Romania se pastreaza ponderea in bilantul alimentar, dar cantitatea se diminueaza cu aproape 1 kg, ajungand la 20,1 kg. „Noi, in loc sa recuperam decalajele, le marim. Alarmanta este si scaderea consumului carnii de vita in Romania cu aproape 17%, ajungand la 8 kg, fata 17,3 kg in EU-27, pe fondul diminuarii efectivelor de bovine la nivel national”, spune reprezentantul ARC. Acesta sustine ca doar in privinta consumului de carne de oaie statisticile sunt imbucuratoare, in 2008 acesta a atins pragul de 2,5 kg, apropiat de cel european, de 2,7 kg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu